Over

Vera Marijt – Pianist & Componist

Vera Marijt is een Nederlandse pianist en componist in de jazz en theater scene.

Na het behalen van haar master in Jazz Piano op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, studeerde ze verder aan McGill Schulich of Music in Montréal, Canada. Hier nam zij haar debuutalbum “Insight Out” op. Het album werd uitgeroepen tot één van de vijf beste jazz albums door de publieke omroep van Canada (ICI Radio Canada) en bestaat uit eigen composities en arrangementen (zie MEDIA)

Vera nam vervolgens het podium op internationale jazz festivals zoals Festival Internacional Jazz de Verano Querétaro (Mexico), Festival Da Jazz (Switzerland), Cosmo Jazz Festival (Switzerland) en North Sea Round Town (Nederland).

Inmiddels is Vera – naast het werk met haar jazz trio – een gevraagde pianist in het kleinkunst- en theatercircuit. Ze was onder andere te zien in de NPO serie ‘Het dagboek van Hendrik Groen’, bij Ladies Night op NET5 en bij Omroep MAX. Ze speelde in de voorstelling ‘Shaffy Chantant’ van de Stichting Ramses Shaffy Fonds en werkte met theatermakers Oukje den Hollander en Frank Siera.

Sinds 2017 is Vera bandleider van het try-out podium De Open BAC, waarbij ze artiesten als Henry van Loon, Margôt Ros, Erik van Muiswinkel en Paul de Munnik begeleidt.

In 2019/2020 tourde Vera met cabaretier Marjolijn van Kooten in haar theatertour ‘Ongestoord’.

Tijdens de eerste lockdown vormde Vera samen met Suzanne Mateysen het duo De Meisjes van Mareysen en schreef ze mee aan de muziek van de voorstelling ‘Heel’ van Sanne Wallis de Vries.

In 2020 werd Vera bij muziekcollectief Jellyfish On Air gevraagd en speelde ze als muzikaal leider bij verschillende projecten me oa Paul de Munnik, Roel van Velzen en Bert Visscher.

Is je interesse gewekt naar de verschillende projecten die Vera doet? Lees meer hier!