Projecten

Vera Marijt Trio

“Playing both her originals and her colorful arrangements of jazz standards, Vera Marijt and her group invigorate modern jazz, paying respect to its rich tradition while adding new and spirited ideas that keep the music fresh, unpredictable and lively” – Scott Yanow (jazz historian and journalist)

Tijdens de studie aan het conservatorium ontstond het Vera Marijt Trio, met gitarist Richie Reichgelt en bassist Luciano Poli. Het Trio speelt eigen composities en arrangementen, van oude Nederlandse liedjes tot de klassieke jazz standards. Ze klinken verfrissend en vol energie, met respect voor de straight-ahead jazz traditie, maar ook vernieuwend en onvoorspelbaar.

Het Trio speelde op grote (inter)nationale jazz festivals zoals het Festival Da Jazz in St. Moritz, Zwitserland, en North Sea Round Town in Rotterdam. Daarnaast spelen ze op bruiloften, partijen en op business events van onder andere PSV, KPMG, Allen & Overy en ESTEC.

🎬 YouTube 🎧 Spotify

Jellyfish on air

Muziekcollectief

Jellyfish On Air is een muziekcollectief dat zijn oorsprong vond op Schiermonnikoog door oprichter Basja Chanowski.

Vera is sinds 2020 lid van dit collectief en is als muzikaal leider bij verschillende projecten betrokken. Ze speelde onder andere met Roel van Velzen, Paul de Munnik, Thomas Acda en Bert Visscher

🎬 YouTube 🌍 Website

a fiddler on his route

Muziektheater voorstelling

Florence, 1993. Het Uffizi Museum raakt zwaar beschadigd bij een bomaanslag en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Filippo.
A Fiddler On His Route is de muzikale biografie van een Micha Molthoff en zijn instrument, geïnspireerd door de reizen over vele continenten. 

Viool/zang: Micha Molthoff
Gitaar: Vlado Spisiak
Piano/toetsen: Vera Marijt

🎬 YouTube

De Open BAC

Try-out podium voor de theaterkunsten

De Open BAC is hét try-out podium voor de theaterkunsten van Nederland en bestaat al 45 jaar. Artiesten als Peter Pannenkoek, Janneke de Bijl en Hans Sibbel proberen hier hun materiaal uit. Vera is sinds 2017 bandleider van de Open BAC.

De Open BAC is elke dinsdag te zien in het Tobacco Theater in Amsterdam.

Tickets: Open BAC

De meisjes van mareysen

Jazz/theater en female producersduo

Zangeres Suzanne Mateysen en Vera Marijt vonden elkaar gedurende de lockdown van maart 2020. Ze schrijven en produceren samen nummers en jingles, en werken momenteel aan hun eerste muziek-theaterprogramma met eigen nummers en arrangementen van bestaande muziek.

🎬 YouTube 🎧 Spotify

marjolijn van kooten

Cabaretvoorstelling ‘Ongestoord’

Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? In de voorstelling ‘Ongestoord’ komen deze vragen aan bod.
Tussen de lachbuien door voel je je getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten. Vera speelt sinds 2019 geregeld met Marjolijn.

Check de speellijst